Scoliosis Research Society presents

Program

Beginning April 21 through June 30, login to the IMAST virtual meeting platform to gain access to the self-paced program, live session links, planned virtual discussion, industry modules, CME certificates, and more. Live sessions will take place on April 23, April 24, and April 25, 2021. Visit the registration tab for instructions on registering for the 28th IMAST.

IMAST Preliminary Mailer     Register for IMAST

Self-Paced Program | April 21-June 30, 2021

  • E-posters
  • Additional abstract presentations
  • Industry modules
  • Recordings of all live sessions

Live Program | April 23-25, 2021

Dates, times, and session topics are tentative and subject to change. Times are provided in US Eastern Time (ET), Central European Summer Time (CEST), and China Standard Time (CST).

Friday, April 23, 2021*


8:00-9:55 ET/
14:00-15:55 CEST/
20:00-21:55 CST
Whitecloud Award-Nominated Abstracts
  Break (5 min.)
 
10:00-10:10 ET/
16:00-16:10 CEST/
22:00-22:10 CST
Presidential Address
  Break (5 min.)
 
10:15-11:00 ET/
16:15-17:00 CEST/
22:15-23:00 CST
Instructional Course Lectures (2 Concurrent Sessions)
- Minimally Invasive Spine Surgery
- My Worst Cervical Complications
 
  Break (5 min.)
 
11:05-12:05 ET/
17:05-18:05 CEST/
23:05-00:05 CST
Industry Workshop Live Discussion

Saturday, April 24, 2021*


8:00-8:45 ET/
14:00-14:45 CEST/
20:00-20:45 CST
Instructional Course Lecture: The Bandwagons I Jumped Off
  Break (5 min.)
 
8:50-10:10 ET/
14:50-16:10 CEST/
20:50-22:10 CST
Instructional Course Lectures (4 Concurrent Sessions)
- Innovations in Robotics, Navigation, and Artificial Intelligence/Machine Learning
- Robotics and Navigation in Pediatric Spine Surgery
- Proximal Junctional Kyphosis: Current Thinking and Innovative Solutions
- Vertebral Body Tethering
 
  Break (5 min.)
 
10:15-10:45 ET/
16:15-16:45 CEST/
22:15-22:45 CST
Lightning Case Discussions (4 Concurrent Sessions)
- Adult Deformity
- Cervical Spine
- Pediatric Spine
- Spondylolisthesis
 
  Break (5 min.)
 
10:50-11:50 ET/
16:50-17:50 CEST/
22:50-23:50 CST
Industry Workshop Live Discussion

Sunday, April 25, 2021*


8:00-9:00 ET/
14:00-15:00 CEST/
20:00-21:00 CST
Industry Workshop Live Discussion
  Break (5 min.)
 
9:05-10:05 ET/
15:05-16:05 CEST/
21:05-22:05 CST
Early Career Surgeons Session
  Break (5 min.)
 
10:10-11:10 ET/
16:10-17:10 CEST/
22:10-23:10 CST
Industry Workshop Live Discussion

 

*Tentative & subject to change

 

Preliminary Program available in March      Final Program available in April 

IMAST Session Proposal is Closed